De Hekserij wil een bijdrage leveren aan het laagdrempelig maken van onderwijs, onderzoek en ontwikkeling op het gebied van natuurwetenschappen en techniek. We doen dit door de verkoop van grondstoffen, gereedschappen en kennis aan bedrijven, scholen en personen voor onderzoek, onderwijs en ontwikkeling op het gebied van cosmetica, scheikunde, parfum en geuren, biologie en aanverwante gebieden.

We willen daarmee vooral het praktisch werken met en onderzoeken van synthetische en natuurlijke grondstoffen bevorderen zodat deze kennis behouden blijft en breder bekend wordt. We hebben er voor gekozen dit in de vorm van een bedrijf te doen dat onafhankelijk kan werken en zich snel kan aanpassen aan de behoefte van het moment. 

Met name zijn we sterk in:

  • Grondstoffen voor parfum en geurproducten
  • Grondstoffen voor cosmetica
  • Verpakkingen voor parfum en andere cosmetica
  • Privéles en (technisch-chemisch) advies op het gebied van parfum en geurproducten
  • Laboratoriumglaswerk, chemicaliën en andere materialen voor techniek, scheikunde en biologie
  • Schriftelijke cursussen op het gebied van cosmetica

Daarnaast zijn we in de loop van ons bestaan uitgegroeid als leverancier van geurstoffen en andere grondstoffen aan een aantal zelfstandige parfumeurs en bedrijven die parfum, geurkaarsen, zeep en cosmetica maken in kleinere hoeveelheden dan gebruikelijk. Onze specialiteit is het leveren van zeer kleine hoeveelheden, met name van geurstoffen.

Als dat al ingewikkeld lijkt: onze klanten gebruiken onze kennis en producten ook voor reclame, fotografie, verjaardagsfeestjes, metaalbewerking, aquaria, kruidensmeersels, landbouw, mode, kunst en nog vele andere toepassingen.

Onze (september 2016) ruim 16.000 klanten zitten vooral in Nederland en België, maar we hebben klanten in vrijwel elk land van de Europese Unie en in vrijwel elk continent, in meer dan 40 landen. Tussen deze klanten zitten huismoeders die een keer wat aluin voor de hortensia kopen, multinationals die met een onderzoek- of voorlichtingsproject bezig zijn en onderwijsinstellingen van groep 1 van de kleuterschool tot universiteiten aan toe.

Hekserij

Ons wordt wel eens gevraagd waarom deze naam is gekozen. Tja, we zagen in onze gedachten drie heksen rond een grote ketel die daar onze grondstoffen in mengen en zo iets nieuws maken. We namen aan dat vrijwel iedereen, net als wij, heksen beschouwen als denkbeeldige sprookjesfiguren, bedoeld voor vermakelijke verhalen en verder niet. Pas later leerden we dat er mensen zijn die serieus geloven dat heksen en hekserij werkelijk bestaan en er bovendien een positieve of negatieve associatie bij hebben.

Omdat we de naam al meer dan tien jaar gebruiken en breed bekend is onder onze klanten gaan we deze niet wijzigen. Los daarvan blijkt dat ook mensen met negatieve gevoelens bij 'hekserij' daar doorheen kunnen kijken.