De Hekserij

home

winkel

recepten

cursussen

nieuws

contact

english

Vloeistoffen

Op deze pagina staan de vloeistoffen voor cosmetica die we niet elders kwijt konden. Behalve hun vorm hebben ze vaak niets gemeen, maar uiteraard hebben we ze goed beschreven.

Cosmetisch haarwater [29550] Cosmetisch haarwater is een bedenksel van het Duitse programma Hobbythek. Het is een cosmetisch product, namelijk een haarwater, bedoeld voor het reinigen van vet haar. Maar we verkopen het omdat het een goede, goedkope basis is voor het maken van aftershave, alcoholische lotions en gezichtswaters, parfum en eigenlijk alle andere cosmetica waar alcohol in is verwerkt.
Het bestaat vrijwel helemaal uit alcohol (95%), verder een beetje panthenol, bergamotolie water en reukloze stoffen voor het denatureren van alcohol.
De INCI naam van cosmetisch haarwater is Alcohol, Panthenol, Parfum, Aqua.

Koop dit product in de Webwinkel van De Hekserij

Hamameliswater [13801] Hamameliswater wordt gemaakt van de bast van de Virginese toverhazelaar, ofwel Hamamelis Virginia. Er zijn meerdere bereidingswijzen van hamameliswater, ons hamameliswater wordt gemaakt door stoomdestillatie van de bast.
Hamameliswater is adstringerend, het trekt de huid een beetje samen en wordt daarom gebruikt in bijvoorbeeld aftershave en gezichtlotions. Ook wordt het wel gebruikt in middelen tegen acné.
De INCI naam van hamameliswater is Aqua, Hamamelis virgina.

Koop dit product in de Webwinkel van De Hekserij

Melkzuur 80% [13802] Melkzuur en verbindingen van melkzuur komen van nature voor in de huid. Om die reden is melkzuur een populaire stof in cosmetica voor het zuurder maken van bijvoorbeeld crèmes en lotions.
Ander gebruik is als huidtoner voor gebruik na de reiniging en als chemische peeling. Zelf chemische peelings maken en gebruiken raden we overigens niet aan.
De INCI naam van melkzuur 80% is Lactic acid, Aqua.

Koop dit product in de Webwinkel van De Hekserij

Oranjebloesem- water [29601] Oranjebloesemwater wordt gemaakt van de bloesem van de bittere sinaasappelboom, ofwel Citrus Aurantium. Er zijn meerdere bereidingswijzen van oranjebloesemwater, ons oranjebloesemwater wordt gemaakt door stoomdestillatie van de bloesem.
Oranjebloesemwater heeft een lekkere geur en wordt daarom vooral als parfumering gebruikt.
De INCI naam van oranjebloesemwater is Aqua, Citrus aurantium.

Koop dit product in de Webwinkel van De Hekserij

Rozenwater [29602] Rozenwater wordt gemaakt van de bloemblaadjes van de roos, in ons geval van de Rosa Centifolia. Er zijn meerdere bereidingswijzen van rozenwater, ons rozenwater wordt gemaakt door stoomdestillatie van de bloemblaadjes.
Rozenwater heeft een lekkere geur en wordt daarom vooral als parfumering gebruikt.
De INCI naam van rozenwater is Aqua, Rosa centifolia.

Koop dit product in de Webwinkel van De Hekserij


Voor het laatst aangepast op 1 juli 2010.