De Hekserij

home

winkel

recepten

cursussen

nieuws

contact

english

Solvents

Solvent is het Engelse woord voor oplosmiddel. Deze pagina bevat solvents bedoeld voor parfum en geurcomposities.

Cosmetisch haarwater [29550] Cosmetisch haarwater is een bedenksel van het Duitse programma Hobbythek. Het is een cosmetisch product, namelijk een haarwater, bedoeld voor het reinigen van vet haar. Maar we verkopen het omdat het een goede, goedkope basis is voor het maken van aftershave, alcoholische lotions en gezichtswaters, parfum en eigenlijk alle andere cosmetica waar alcohol in is verwerkt.
Het bestaat vrijwel helemaal uit alcohol (95%), verder een beetje panthenol, bergamotolie water en reukloze stoffen voor het denatureren van alcohol.
De INCI naam van cosmetisch haarwater is Alcohol, Panthenol, Parfum, Aqua.

Koop dit product in de Webwinkel van De Hekserij

Diethylftalaat (DEP) [29570] Diethylftalaat (DEP) is een veel gebruikt solvent voor het oplossen van geurstoffen. Diethylftalaat is niet giftig of anderzins schadelijk, niet makkelijk ontvlambaar en lost veel geurstoffen op.

Doordat DEP veilig is is het gebruik ervan niet beperkt in cosmetica of in welke andere toepassing dan ook. Een praktisch punt om rekening mee te houden is dat DEP een goed reukloos fixatiemiddel in parfums is, als dit niet gewenst is kan beter een ander solvent worden gebruikt.

De INCI naam van diethylftalaat is Diethyl Phtalate.

Koop dit product in de Webwinkel van De Hekserij

Dipropyleenglycol (DPG) [29571] Dipropyleenglycol is een niet ontvlambare alcohol. Het is het eerste keus oplosmiddel / solvent voor geurstoffen die in waterige cosmetica moeten worden gebruikt, zoals shampoo, zeep en dergelijke, maar wordt ook veel gebruikt in alcoholische parfums.

Vrij veel geurstoffen lossen op in DPG.

De INCI naam van dipropyleenglycol is Dipropylene Glycol.

Koop dit product in de Webwinkel van De Hekserij

Isopropylmyristaat (IPM) [11122] Isopropylmyristaat (IPM) is een goed oplosmiddel voor geurstoffen bij toepassing in vette producten zoals zalven, badolie en -buiten de cosmetica- kaarsen.

Omdat IPM erg apolair is zullen niet alle geurstoffen er even gemakkelijk in oplossen.

De INCI naam van isopropylmyristaat is Isopropyl Myristate.

Koop dit product in de Webwinkel van De Hekserij

Propyleenglycol (PG) [10633] Propyleenglycol is een niet ontvlambare alcohol. In sommige gevallen is propyleenglycol een betere optie dan dipropyleenglycol. Geschikt voor geurstoffen die in waterige cosmetica moeten worden gebruikt, zoals shampoo, zeep en dergelijke.

Omdat PG vrij polair is zullen niet alle geurstoffen er even gemakkelijk in oplossen.

De INCI naam van propyleenglycol is Propylene Glycol.

Koop dit product in de Webwinkel van De Hekserij


Voor het laatst aangepast op 18 maart 2010.