De Hekserij

home

winkel

recepten

cursussen

nieuws

contact

english

Chemicaliën A-H

Bij chemicaliën kan je aan een heleboel zaken denken. Wij bedoelen hier eenvoudige enkelvoudige stoffen. Stoffen die je dus met één enkele molecuulformule kan weergeven.

De hier genoemde stoffen zijn in principe NIET geschikt voor gebruik in levensmiddelen en cosmetica, tenzij dat bij de stof duidelijk is aangegeven.

Voor alles wat je bij De Hekserij koopt geldt dat we aannemen dat je alleen dat koopt waar je veilig mee kan omgaan. Koop geen stoffen die je niet kent, of waarvan je de risico's niet kent. De meeste stoffen op deze site zijn veilig bij normaal gebruik, maar lucifers in de handen van een kind kunnen een stad doen afbranden...

De Hekserij, noch haar medewerkers zijn aansprakelijk voor schade die ontstaat door verkeerd gebruik van de stoffen die we verkopen. Iedere klant dient te beseffen dat onze grondstoffen gevaarlijk kunnen zijn bij verkeerd gebruik. Het is niet mogelijk om alle gevaarlijke kanten vooraf te onderkennen en te beschrijven, onderstaande is niet volledig, maar voor zover wij weten wel correct. Nietemin adviseren we iedereen om zelf informatie in te winnen over gebruik en mogelijke gevaren.


Aluin

Aluin is in feite een groep van stoffen die voldoen aan de formule XY(SO4)2, waarbij X een éénwaardig en Y een driewaardig metaalion voorstelt. Als je alleen het woord Aluin tegenkomt wordt vrijwel altijd kaliumaluminiumsulfaat bedoeld, hoewel een enkele keer ammoniumaluminiumsulfaat bedoeld wordt.
Aluin wordt onder andere voor het volgende gebruikt:
- Om leer te looien
- Om wol te beitsen (bij het verven)
- In de cosmetica als deodorant en antitranspirant of als adstringerend middel
- In inkt om de zuurgraad te verlagen (indirecte bacterie dodende werking)

Aluin Kaliumaluminiumsulfaat (dodecahydraat), alumen
CAS nummer 7784-24-9
EC nummer 233-141-3
Formule KAL(SO4)2 x 12 H2O
Zuiverheid Zuiver > 97%

Aluin is geen bijzonder gevaarlijke stof. Voor alle chemicaliën geldt: droog en buiten bereik van kinderen bewaren. Indien aluin in de ogen komt dit met veel water afwassen en een arts raadplegen. Bij inslikken een arts raadplegen.

De aluin die wij verkopen is geschikt voor gebruik in cosmetica.

Koop dit product in de Webwinkel van De Hekserij

Aluminiumsulfaat

Voor deze stof is nog geen beschrijving beschikbaar.

Koop dit product in de Webwinkel van De Hekserij

Ammoniumcarbonaat

Ammoniumcarbonaat is in één opzicht een bijzondere stof. Als je de stof verwarmt ontleedt ze volledig tot drie gassen: water(damp), koolzuurgas en ammoniak. Ammoniumcarbonaat en ammoniumwaterstofcarbonaat worden nogal eens verward; de triviale namen "vlugzout" en hertshoornzout worden zowel voor het carbonaat als voor het waterstofcarbonaat gebruikt.
Ammoniumcarbonaat wordt onder andere voor het volgende gebruikt:
- Als rijsmiddel (werkt ook zonder zuur!)
- Als vlugzout om iemand bij bewustzijn te brengen
- Als gasontwikkelaar in (ouderwetse) schuimblussers
- Als reinigingsmiddel voor munten
- Als loogvormer bij de bereiding van verzeepte was
- Als slijm oplossend middel

Ammoniumcarbonaat Hertshoornzout, vlugzout, reukzout, ammonii carbonas
CAS nummer 506-87-6
EC nummer 233-786-0
Formule (NH4)2CO3
Zuiverheid Zeer zuiver > 99%

Ammoniumcarbonaat is schadelijk bij inname door de mond. Voor alle chemicaliën geldt: droog en buiten bereik van kinderen bewaren. Er gelden de volgende waarschuwingen:

R22 Schadelijk bij opname door de mond
S2 Buiten bereik van kinderen bewaren

Koop dit product in de Webwinkel van De Hekserij

Ammoniumchloride

Ammoniumchloride is een witte vaste stof. De stof staat ook bekend onder de naam salmiakzout en is zeer geschikt voor proefjes met sublimatie, kristallisatie en koudmakende mengsels.
Ammoniumchloride wordt onder andere voor het volgende gebruikt:
- In levensmiddelen (E510 is salmiakzout in o.a. drop)
- Als rookontwikkelaar in o.a. vuurwerk
- In koudmakende mengsels
- In geneesmiddelen als slijmoplosser
- Als algemeen reagens
- In koolstof-zink batterijen
- In de donkere kamer voor diverse recepten

Ammoniumchloride Salmiak, sal ammoniac
CAS nummer 12125-02-9
EC nummer 235-186-4
Formule NH4Cl
Zuiverheid Zeer zuiver > 99%

Ammoniumchloride is schadelijk bij inname door de mond. Voor alle chemicaliën geldt: droog en buiten bereik van kinderen bewaren. Er gelden de volgende waarschuwingen:

R22 Schadelijk bij opname door de mond
R36 Irriterend voor de ogen
S2 Buiten bereik van kinderen bewaren
S22 Stof niet inademen

Koop dit product in de Webwinkel van De Hekserij

Ammoniumdiwaterstoffosfaat

Voor deze stof is nog geen beschrijving beschikbaar.

Koop dit product in de Webwinkel van De Hekserij

Ammoniumijzer(III)citraat

Ammoniumijzer(III)citraat is een groene verbinding van ijzer, ammoniak en citroenzuur. Er zijn meerdere varianten, wij leveren uitsluitend de groene variant met een ijzergehalte van 14,5 tot 16%.
Ammoniumijzer(III)citraat wordt onder andere voor het volgende gebruikt:
- In levensmiddelen (bij uitzondering)
- In waterzuivering
- In de rafinage van edele metalen
- Bij diverse fotografische processen (M.n. cyanotype)

Ammoniumijzer(III)citraat Groen ammoniumijzercitraat, ferriammoniumcitraat
CAS nummer 1185-57-5
EC nummer 214-686-6
Formule C6H8O7 x n Fe x n NH3
Zuiverheid Zeer zuiver > 99%

Ammoniumijzer(III)citraat is geen bijzonder gevaarlijke stof. Voor alle chemicaliën geldt: droog en buiten bereik van kinderen bewaren. Indien ammoniumijzer(III)citraat in de ogen komt dit met veel water afwassen en een arts raadplegen. Bij inslikken een arts raadplegen.

Koop dit product in de Webwinkel van De Hekserij

Ammoniummolybdaat

Ammoniummolybdaat is een van de meest gebruikte molybdeenverbindingen.
Ammoniummolybdaat wordt onder andere voor het volgende gebruikt:
- Voor het aantonen van fosfaten
- Als algemeen reagens
- in voedingssupplementen als bron van molybdeen

Ammoniummolybdaat Hexa ammonium molybdaat tetrahydraat, ammoniumheptamolybdaat
CAS nummer 12054-85-2
EC nummer 236-031-3
Formule NH4Mo7O24 x 4 H2O
Zuiverheid Pro analyse > 99%

R36/37/38 Irriterend voor de ogen, de ademhalingswegen en de huid
S2 Buiten bereik van kinderen bewaren
S26 Bij aanraking met de ogen onmiddellijk met overvloedig water afspoelen en deskundig medisch advies inwinnen
S36/37 Draag geschikte handschoenen en beschermende kleding

Koop dit product in de Webwinkel van De Hekserij

Ammoniumsulfaat

Voor deze stof is nog geen beschrijving beschikbaar.

Koop dit product in de Webwinkel van De Hekserij

Anilineblauw (CI 42755)

Voor deze stof is nog geen beschrijving beschikbaar.

Koop dit product in de Webwinkel van De Hekserij

Appelzuur

Appelzuur komt, zoals de naam al zegt, onder meer voor in appels. De zuivere stof wordt vooral in levensmiddelen gebruikt (als E296), hoewel er diverse verbindingen van appelzuur zijn in bijna alle chemische industriën.
In cosmetica komt het een enkele keer voor in plaats van citroenzuur en ook wel als middel om de huid chemisch te peelen.
Appelzuur wordt onder andere voor het volgende gebruikt:
- Bij het wijn maken om snel een goede smaak te krijgen
- In snoepgoed
- In de cosmetica om de zuurgraad te corrigeren of als chemische peeling
- Voor het bereiden van malaten

Appelzuur Malic acid
CAS nummer 6915-15-7
EC nummer 230-022-8
Formule COOH-CH2-CHOH-COOH
Zuiverheid Zeer zuiver > 99%

Appelzuur is irriterend voor de ogen. Voor alle chemicaliën geldt: droog en buiten bereik van kinderen bewaren. Er gelden de volgende waarschuwingen:

R36 Irriterend voor de ogen
S2 Buiten bereik van kinderen bewaren
S26 Bij aanraking met de ogen onmiddellijk met overvloedig water afspoelen en deskundig medisch advies inwinnen

Het appelzuur dat wij verkopen is geschikt voor gebruik in cosmetica.

Koop dit product in de Webwinkel van De Hekserij

Ascorbinezuur

Ascorbinezuur kennen we beter onder de naam "vitamine C", het gaat dan om de L-vorm. In het lichaam gaat het de schadelijke invloed van zuurstof tegen als antioxidant. Het wordt ook in voedsel en cosmetica als antioxidant toegevoegd, maar er zijn veel meer toepassingen van ascorbinezuur.
Ons ascorbinezuur is niet bedoeld voor gebruik in levensmiddelen of als voedingssupplement, in cosmetica kan het wel worden gebruikt.
Ascorbinezuur wordt onder andere voor het volgende gebruikt:
- In voedsel als voedingszuur of antioxidant
- In de cosmetica om de zuurgraad te corrigeren, als antioxidant of als chemische peeling
- In voedselsupplementen
- Als reductor in diverse toepassingen (bijvoorbeeld als ontwikkelaar in de doka)

Ascorbinezuur Ascorbic acid, vitamine C, L-ascorbinezuur, Acidum ascorbium
CAS nummer 50-81-7
EC nummer 200-066-2
Formule
Zuiverheid Zeer zuiver > 99%

Ascorbinezuur is enigszinds irriterend voor de ogen. Voor alle chemicaliën geldt: droog en buiten bereik van kinderen bewaren.

Het ascorbinezuur dat wij verkopen is geschikt voor gebruik in cosmetica.

Koop dit product in de Webwinkel van De Hekserij

Benzoëzuur

Benzoëzuur is het monocarbonzuur van benzeen. Het komt van nature voor in benzoëhars (vandaar de naam benzoëzuur), maar ook in bepaalde bessen en andere planten.
Ons benzoëzuur is niet bedoeld voor gebruik in levensmiddelen of als voedingssupplement, in cosmetica kan het wel worden gebruikt.
Benzoëzuur wordt onder andere voor het volgende gebruikt:
- Als conserveermiddel in voedsel, cosmetica en andere producten
- Als desinfectiemiddel in de land- en tuinbouw en de veeteelt
- Als uitgangsstof voor de synthese van diverse chemicaliën
- Als geneesmiddel tegen huidschimmels

Benzoëzuur Benzoic acid, Acidum benzoicum
CAS nummer 65-85-0
EC nummer 200-618-2
Formule
Zuiverheid Zuiver > 97%

Benzoëzuur is schadelijk bij opname door de mond en verder irriterend voor de ogen. Voor alle chemicaliën geldt: droog en buiten bereik van kinderen bewaren. Er zijn de volgende risicozinnen en veiligheidszinnen van toepassing:

R22 Schadelijk bij opname door de mond
R36 Irriterend voor de ogen
S2 Buiten bereik van kinderen bewaren
S26 Bij aanraking met de ogen onmiddellijk met overvloedig water afspoelen en deskundig medisch advies inwinnen.

Het benzoëzuur dat wij verkopen is geschikt voor gebruik in cosmetica, niet voor toepassing in levensmiddelen en geneesmiddelen.

Koop dit product in de Webwinkel van De Hekserij

Boorzuur

Boorzuur wordt al lang gebruikt als mild ontsmettingsmiddel. Boorwater (3% boorzuur opgelost in water) wordt zelfs nu nog wel eens gebruikt als oogbad, overigens vrijwel alleen bij behandeling van dieren.
Boorzuur was al jaren geen onomstreden stof, er waren twee kampen, zij die het een erg gevaarlijke stof vonden en zij die vonden dat het wel meeviel. Uiteindelijk heeft de EU eindelijk een besluit genomen over hoe we deze stof voortaan moeten beschouwen: als een giftige, gevaarlijke stof.
De reden hiervoor is dat er sterke aanwijzingen zijn dat boriumverbindingen (als boorzuur en borax) onvruchtbaarheid veroorzaken, zowel bij mannen als bij vrouwen. Daarnaast kan het schadelijk zijn voor het ongeboren kind. Dat is geen reden voor paniek, tenzij je dagelijks grote hoeveelheden borax of boorzuur verwerkt, maar het mag ook duidelijk zijn dat het waarschijnlijk verstandiger is om het contact met boriumhoudende stoffen te verminderen, zeker als je een kinderwens hebt of zwanger bent.
In deze wetgeving is boorzuur ingedeeld als "voor de voortplanting vergiftig / categorie 2". Stoffen uit categorie 2 mogen NIET aan particulieren worden verkocht, vandaar dat we deze stof uit ons assortiment hebben gehaald.
Voor wie boorzuur in cosmetica gebruikt: de EU had het gebruik van boorzuur in cosmetica al langer aan banden gelegd: talkpoeders mogen maximaal 5% boorzuur bevatten, mondverzorgingsproducten 0,1% en overige cosmetica maximaal 3%. Dit geldt ook voor andere boriumverbindingen zoals borax ( natriumbiboraat of dinatriumtetraboraat). Hierbij moet je wel terugrekenen naar de hoeveelheid boorzuur uit alle bronnen in je eindproduct.
Verder moet op de verpakking van dergelijke cosmetica staan dat deze niet geschikt is voor kinderen beneden de drie jaar, dat je de producten niet op beschadigde of geirriteerde huid mag gebruiken en -bij mondverzorgingsproducten- dat je het niet mag inslikken.
Wie z'n eigen cosmetica maakt moet natuurlijk zelf weten hoeveel boorzuur zij/hij gebruikt, maar wij adviseren vanaf nu om geen boorzuur of borax meer in cosmetica te gebruiken en er ook ander gebruik te minimaliseren.
Boorzuur wordt onder andere voor het volgende gebruikt:
- In glazuren voor aardewerk
- In bestrijdingsmiddelen tegen o.a. mieren
- In de cosmetica als mild ontsmettingsmiddel

Boorzuur Acidum boricum, ortho boorzuur
CAS nummer 10043-35-3
EC nummer 233-139-2
Formule H3BO3
Zuiverheid Zuiver > 97%

Boorzuur moet volgens de huidige wetgeving worden beschouwd als een giftige stof. Er zijn de volgende risicozinnen en veiligheidszinnen van toepassing:

R60 Kan de vruchtbaarheid schaden
R61 Kan het ongeboren kind schaden
S1/2 Achter slot en buiten bereik van kinderen bewaren
S45 Ingeval van ongeval of indien met zich onwel voelt, onmiddellijk een arts raadplegen (indien mogelijk hem dit etiket tonen)
S53 Blootstelling vermijden, voor gebruik speciale aanwijzing raadplegen

Wij raden gebruik van boorzuur in cosmetica af.

Bovenstaand product is niet meer bij De Hekserij te koop.

Borax

Borax is de meest gebruikte verbinding van het element boor. Het wordt gedolven op verschillende plaatsen. In een zure omgeving wordt borax deels in boorzuur omgezet.
Borax was al jaren geen onomstreden stof, er waren twee kampen, zij die het een erg gevaarlijke stof vonden en zij die vonden dat het wel meeviel. Uiteindelijk heeft de EU eindelijk een besluit genomen over hoe we deze stof voortaan moeten beschouwen: als een giftige, gevaarlijke stof.
De reden hiervoor is dat er sterke aanwijzingen zijn dat boriumverbindingen (als boorzuur en borax) onvruchtbaarheid veroorzaken, zowel bij mannen als bij vrouwen. Daarnaast kan het schadelijk zijn voor het ongeboren kind. Dat is geen reden voor paniek, tenzij je dagelijks grote hoeveelheden borax of boorzuur verwerkt, maar het mag ook duidelijk zijn dat het waarschijnlijk verstandiger is om het contact met boriumhoudende stoffen te verminderen, zeker als je een kinderwens hebt of zwanger bent.
In deze wetgeving is borax ingedeeld als "voor de voortplanting vergiftig / categorie 2". Stoffen uit categorie 2 mogen NIET aan particulieren worden verkocht, vandaar dat we deze stof uit ons assortiment hebben gehaald. Wel blijft een oplossing van 4% in ons assortiment, dit is nodig voor het maken van slime. Deze verdunning mag wel aan particulieren worden verkocht.
Voor wie borax in cosmetica gebruikt: de EU heeft gebruik van borax in cosmetica aan banden gelegd: talkpoeders mogen maximaal 5% borax omgerekend naar boorzuur bevatten, mondverzorgingsproducten 0,1%, badproducten maximaal 18%, producten voor het krullen van haar maximaal 8% en overige cosmetica maximaal 3%.
Verder moet op de verpakking van dergelijke cosmetica staan dat deze niet geschikt is voor kinderen beneden de drie jaar, dat je de producten niet op beschadigde of geirriteerde huid mag gebruiken en -bij mondverzorgingsproducten- dat je het niet mag inslikken.
Wie z'n eigen cosmetica maakt moet natuurlijk zelf weten hoeveel boorzuur zij/hij gebruikt, maar wij adviseren vanaf nu om geen boorzuur of borax meer in cosmetica te gebruiken en er ook ander gebruik te minimaliseren.
Ik heb van verschillende van mijn klanten gehoord dat ze borax gebruiken als conserveermiddel in cosmetica. Hoewel borax enigszinds conserveert is het beslist niet geschikt als het enige conserveermiddel, hooguit als aanvulling op andere conserveermiddelen . Vergeleken met andere meer gangbare conserveermiddelen is borax een erg gevaarlijk conserveermiddel.
Borax wordt onder andere voor het volgende gebruikt:
- In glazuren voor aardewerk
- In bestrijdingsmiddelen tegen o.a. mieren
- Als meststof (bij een borium tekort)
- In de cosmetica als mild ontsmettingsmiddel
- In crèmes als emulgator
- In diverse doka recepten

4% in H2O.
Borax oplossing 4% Natrium biboraat, dinatrium tetraboraat, boorzure natron
CAS nummer 1330-43-4
EC nummer 215-540-4
Formule Na2B4O7 x 10 H2O
Zuiverheid Zeer Zuiver > 99,5%

Borax moet volgens de huidige wetgeving worden beschouwd als een giftige stof. Er zijn de volgende risicozinnen en veiligheidszinnen van toepassing:

R60 Kan de vruchtbaarheid schaden
R61 Kan het ongeboren kind schaden
S1/2 Achter slot en buiten bereik van kinderen bewaren
S45 Ingeval van ongeval of indien met zich onwel voelt, onmiddellijk een arts raadplegen (indien mogelijk hem dit etiket tonen)
S53 Blootstelling vermijden, voor gebruik speciale aanwijzing raadplegen

Wij raden gebruik van borax in cosmetica af.

Koop dit product in de Webwinkel van De Hekserij

Calciumcarbonaat

Calciumcarbonaat, ofwel krijt. Voor deze stof is nog geen beschrijving beschikbaar.

Koop dit product in de Webwinkel van De Hekserij

Calciumchloride

Calciumchloride is een verbinding van calcium en chloor. Het is een bijproduct van diverse industriën.
Calciumchloride wordt onder andere voor het volgende gebruikt:
- In levensmiddelen
- Als droogmiddel
- In vijvers en aquaria

Calciumchloride Chloorcalcium
CAS nummer 10043-52-4
EC nummer 233-140-8
Formule CaCl2
Zuiverheid Technisch ± 95%

Aangezien onze leverancier is overgegaan op een andere kwaliteit calciumchloride zijn wij daarin meegegaan. De komende tijd kunt u dus zowel de oude als de nieuwe soort calciumchloride ontvangen, afhankelijk van het tempo waarin de oude kwaliteit op is.

Specificatie oud:
Calciumchloride minimaal 94%
Kaliumchloride 2-3%
Natriumchloride 1-2%
Magnesiumchloride maximaal 0,1%
Sulfaten maximaal 0,1%
Bariumzouten maximaal 0,1% als Ba
IJzerzouten maximaal 5 ppm als Fe
Zware metalen maximaal 20 ppm
Koolwaterstoffen maximaal 5 ppm

Specificatie nieuw:
Calciumchloride minimaal 77%
Natriumzouten uitgedrukt in Na maximaal 1%
Kaliumzouten uitgedrukt in K maximaal 0,1%
Magnesiumzouten uitgedrukt in Mg maximaal 0,05%
Sulfaten maximaal 0,05%
IJzerzouten uitgedrukt als Fe maximaal 0,003%
Onoplosbare stoffen maximaal 0,2%

Calciumchloride is irriterend voor de ogen. Zoals alle chemicaliën moet ook deze stof buiten bereik van kinderen worden bewaard. Gebruik in levensmiddelen raden we af, daarvoor is een levensmiddelkwaliteit beter, deze leveren wij niet. Calciumchloride is zeer sterk water aantrekkend: droog bewaren.

Koop dit product in de Webwinkel van De Hekserij

Calciumhydroxide

Calciumhydroxide, ofwel gebluste kalk. Voor deze stof is nog geen beschrijving beschikbaar.

Koop dit product in de Webwinkel van De Hekserij

Calciumsulfaat

Calciumsulfaat, ofwel bordekrijt, ofwel gips. NIET bruikbaar voor afgietsels! Voor deze stof is nog geen beschrijving beschikbaar.

Koop dit product in de Webwinkel van De Hekserij

Chroomaluin

Chroomaluin is een aluin. Niet te verwarren met het "gewone" aluin: aluin is een soortnaam, maar ook de naam voor het meest gebruikte aluin: kaliumaluminiumsulfaat. Chroomaluin lijkt chemisch wel op het gewone aluin, alleen bevat het chroom in plaats van aluminium. Het is een intens paars gekleurde stof.
Chroomaluin wordt onder andere voor het volgende gebruikt:
- Het looien van leer
- In doka recepten (o.m. als gelatineverharder)
- Als hulpmiddel bij het maken van microscopische preparaten

Chroomaluin Kaliumchroom(III)sulfaat dodecahydraat, chroom(III)kaliumsulfaat dodecahydraat
CAS nummer 7788-99-0
EC nummer 233-401-6
Formule CrK(SO4)2 x 12 H2O
Zuiverheid Zeer zuiver > 98%

Chroomaluin is volgens sommige bronnen irriterend voor huid en ogen. Andere bronnen beschouwen het als een relatief weinig gevaarlijke stof. Voor de zekerheid raden we aan chroomaluin met de nodige omzichtigheid te gebruiken. Vermijd aanraking met de ogen en de huid. Chroomaluin is een chroom(III) verbinding en is daarom niet kankerverwekkend zoals chroom(VI) verbindingen.

Koop dit product in de Webwinkel van De Hekserij

Citroenzuur

Citroenzuur is een organisch zuur dat van nature in heel veel levende wezens voorkomt. Ook mensen maken citroenzuur en zetten dit weer om, maar vooral citrusvruchten bevatten veel citroenzuur. Hoewel het nog steeds wel voorkomt dat citroenzuur uit citrusvruchten wordt gewonnen wordt het meeste citroenzuur gewonnen uit suiker met behulp van bepaalde micro-organismen.
Citroenzuur wordt onder andere voor het volgende gebruikt:
- Om voedingsstoffen op de juiste zuurgraad te brengen
- Om cosmetica op de juiste zuurgraad te brengen
- Als hulpmiddel bij het etsen van metalen
- Als schoonmaakmiddel om kalkaanslag te verwijderen of te voorkomen
- Om munten en metalen voorwerpen van roest en andere aanslagen te ontdoen

Citroenzuur Citroenzuur (monohydraat)
CAS nummer 5949-29-1
EC nummer 201-069-1
Formule C6H8O7 x H2O
Zuiverheid Zeer zuiver > 99,5% (Monohydraat)

Citroenzuur is irriterend voor de ogen. Voor alle chemicaliën geldt: droog en buiten bereik van kinderen bewaren. Er gelden de volgende waarschuwingen:

R36 Irriterend voor de ogen
S2 Buiten bereik van kinderen bewaren
S26 Bij aanraking met de ogen onmiddellijk met overvloedig water afspoelen en deskundig medisch advies inwinnen

Het citroenzuur dat wij verkopen is geschikt voor gebruik in cosmetica.

Koop dit product in de Webwinkel van De Hekserij

Dikaliumwaterstoffosfaat

Dikaliumwaterstoffosfaat is één van de drie kaliumfosfaten. De andere soorten zijn kaliumfosfaat en monokaliumfosfaat. De soort die wij verkopen is watervrij.
Dikaliumwaterstoffosfaat wordt onder andere voor het volgende gebruikt:
- Als kunstmeststof
- In aquaria tegen algvorming
- In voedingsmiddelen als buffer

Dikaliumwaterstoffosfaat secundair kaliumfosfaat, di kalium waterstoffosfaat, dikaliumwaterstoforthofosfaat
CAS nummer 7758-11-4
EC nummer 231-834-5
Formule K2HPO4
Zuiverheid Zeer zuiver > 99%

Dikaliumwaterstoffosfaat is geen bijzonder gevaarlijke stof. Voor alle chemicaliën geldt: droog en buiten bereik van kinderen bewaren. Indien dikaliumwaterstoffosfaat in de ogen komt dit met veel water afwassen en een arts raadplegen. Bij inslikken een arts raadplegen.

Koop dit product in de Webwinkel van De Hekserij

Eosine Y (CI 45380)

Eosine "geelachtig". Voor deze stof is nog geen beschrijving beschikbaar.

Koop dit product in de Webwinkel van De Hekserij

Fenolftaleien

Fenolftaleien indicator oplossing. Voor deze stof is nog geen beschrijving beschikbaar.

Koop dit product in de Webwinkel van De Hekserij

Fluorsceine (CI 45350)

Vrije zuur, niet het natriumzout. Voor deze stof is nog geen beschrijving beschikbaar.

Koop dit product in de Webwinkel van De Hekserij

Galluszuur

Voor deze stof is nog geen beschrijving beschikbaar.

Koop dit product in de Webwinkel van De Hekserij

Geel bloedloogzout

Voor deze stof is nog geen beschrijving beschikbaar.

Koop dit product in de Webwinkel van De Hekserij


Voor het laatst aangepast op 2 juni 2010.