Klik op het plaatje hierboven
voor een grotere weergave

Kaliumcarbonaat

Vanaf   € 2,00
Kaliumcarbonaat kopen. Kaliumcarbonaat is een zout dat gebruikt wordt in cosmetica, bij wolverven en voor diverse andere doeleinden.
Art Nr:
13001
Eenheid:
Aantal:
  

Kaliumcarbonaat

Kaliumcarbonaat, ook wel potas genoemd, wordt in cosmetica met name gebruikt als emulgator: het verzeept vetzuren als stearinezuur en vetzuren uit bijenwas. De zeep die hiermee wordt gevormd is een emulgator in crèmes en dergelijke. Daarnaast kan kaliumcarbonaat worden gebruikt voor het verhogen van de pH. Ook in scheerzeep zit vaak kaliumcarbonaat voor het verzepen van vetzuren en voor het verweken van baardharen.

Kaliumcarbonaat wordt gewonnen uit kaliumzouten en krijt, mineralen die verspreid over de aarde voorkomen.

We gebruiken kaliumcarbonaat in crèmes o.a. als vervanger voor borax, gebruik in dat geval ongeveer 0,37 x de hoeveelheid borax. Bijvoorbeeld: in het recept staat 0,7 g Borax, gebruik dan (0,7 x 0,37 = ±)  0,26 g kaliumcarbonaat.

De INCI naam van kaliumcarbonaat is Potassium Carbonate.

Buiten de cosmetica is het een stof die voor verschillende zaken wordt gebruikt, o.a. voor reiniging en in de wolververij.

De Hekserij verkoopt géén producten die bedoeld zijn voor gebruik in levensmiddelen of voor ander inwendig gebruik. Dit product is GEEN uitzondering. Zie ook: Levensmiddelen.

Zie ook: Informatie over emulgatoren.

Dit artikel is verkrijgbaar in de volgende eenheden

Eenheid Art Nr Verkoop Gewicht Informatie
50 g 13001-6 € 2,00 0,10
250 g 13001-8 € 6,00 0,32
1 kg 13001-0 € 18,00 1,10