Product is Sold Out
  Klik op het plaatje hierboven
voor een grotere weergave

Groei alligator OP=OP

€ 2,80
Art Nr:
34017

Groei alligator OP=OP

Dit artikel is uitverkocht en niet meer leverbaar.

Als je deze kleine alligator uit de verpakking haalt is het een klein beestje van 10 cm lang. Na een tijdje in een bak met water te hebben gelegen 'groeit' de alligator tot 30 cm of meer. De groei wordt veroorzaakt doordat het binnenwerk van de alligator is gemaakt van een waterabsorberend polymeer.

Leuk als gadget, maar ook zinvol educatief te gebruiken in het basisonderwijs. Zo kan je de lengte en het gewicht van de alligator op gezette tijden meten: leren meten en bijhouden van gegevens in een tabel. Uiteraard kan je er een grafiek van tekenen. Als de alligator op z'n grootst is: hij krimpt weer als je 'm laat drogen. Het helpt als de alligator daarbij op vocht absorberend papier kan staan. Uiteraard is het een ideaal moment om alligators, kaaimannen en krokodillen te bespreken en het wateropnemend vermogen van sponzen, doekjes etcetera.

Hou de groei alligator uit direct zonlicht, ook tijdens het groeien en drogen. Mits droog en donker bewaard gaat de alligator vaak  verschillende cycli van groei en krimp lang mee, na verloop van tijd zal de 'huid' inscheuren.

Uitverkocht