Klik op het plaatje hierboven
voor een grotere weergave

Hamameliswater

Vanaf   € 6,00
Art Nr:
13801
Eenheid:
Aantal:
  

Hamameliswater

Hamameliswater wordt gemaakt van de bast of blaadjes van de Virginese toverhazelaar, ofwel Hamamelis virginiana L.. Er zijn meerdere bereidingswijzen van hamameliswater. In het voorjaar van 2017 zijn we overgegaan we over van de stoomgedestilleerde versie naar de gemacereerde versie. Verschil is dat de laatste versie o.a. de looistoffen bevat die zo gewild zijn in hamameliswater. De verdere beschrijving is alleen geldig voor de nieuwe versie (vanaf Batch 44).

Hamameliswater is een extract van de blaadjes van de toverhazelaar. Het extract bevat naast water allerlei adstringerende stoffen, zoals looizuur, galluszuur, catechine, quercentin en anderen. Hamameliswater is daardoor zelf ook adstringerend, het trekt de huid een beetje samen en wordt daarom gebruikt in bijvoorbeeld aftershave en gezichtlotions. Ook wordt het wel gebruikt in middelen tegen acné omdat het antiseptische stoffen en antioxidanten bevat. Traditioneel is gebruik bij coupe rose en spataders, het is echter zeer de vraag of de stof hier echt bij helpt.

Ons hamameliswater is geconserveerd met natriumbenzoaat en kaliumsorbaat, daarnaast is een klein beetje citroenzuur toegevoegd om het product zuurder te maken zodat de conservering ook werkt.

De INCI naam van Hamameliswater is: Aqua, Hamamelis Virginiana, Sodium Benzoate, Potassium Sorbate, Citric Acid.

De INCI naam was:
Batch 29 t/m batch 43: Aqua, Alcohol, Hamamelis Virginiana.
Batch 1 t/m batch 28: Aqua, Alcohol, Hamamelis Virginiana, Benzoic Acid, Salicylic Acid, Citric Acid.

Dit artikel is verkrijgbaar in de volgende eenheden

Eenheid Art Nr Verkoop Gewicht Informatie
100 ml 13801-7 € 6,00 0,15
250 ml 13801-8 € 12,00 0,32
1 liter 13801-0 € 40,00 1,20